Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Japanski kitolovac 'Nisshin-Maru' vratio se u luku nakon što je njegov posljednji lov blizu Antartike propao zbog ometanja aktivista.


Do sada je ubijeno 679 kljunastih kitova od predviđenih 850, te samo jedan plavetni kit od predviđenih 50. Neki brodovi iz flote vratili su se natrag poslije sukoba sa aktivistima. Japanska agencija za ribolov izjavila je kako brodovi nisu mogli ostati u lovu duže od 16 dana zbog lošeg vremena.

Vezani članci Ilustracija Mještani otkrili 14 leševa na obali: Novo misteriozno nasukavanje kitova u Tasmaniji Slika nije dostupna VIDEO: Izlov kitova posvađao Australiju i Japan

>> VIDEO: Izlov kitova posvađao Australiju i Japan

Japan u kojem je lov na kitove tradicija, sa istim je prestao 1986. poslije pristajanja na globalni moratorij, ali je s lovom opet započeo u tzv. znanstvene svrhe. Kitovo meso također se može naći u nekim japanskim supermarketima i restoranima. Agencija je odbila komentirati nedavno izvješće o tome kako Japan razmišlja o reduciranju lova na kitove.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju