Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi koji ima dokaz

Japanac dobio potvrdu da je preživio obje bačene atomske bombe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japan je dodijelio certifikat 93-godišnjem Tsutomiu Yamaguchiu da je prvi čovjek koji je dokazano preživio obje atomske bombe koje je SAD bacio na Japan u II. svjetskom ratu, na Hirošimu i Nagasaki.

Yamaguchi se našao u Hirošimi kada su amerikanci bombu bacili 6. kolovoza 1945. Preživio je sa zadobivenim teškim opeklinama te se vratio u svoj dom u Nagasaki, na koji je atomska bomba bačena tri dana kasnije. Do sada je Yamaguchi imao potvrdu da je preživio bombu u Nagasakiju, a ovog tjedna je dobio potvrdu i za Hiroshimu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stroga pravila Bačena sjena na Olimpijske igre: Japan bi trebao uvesti izvanredno stanje do kraja kolovoza Slika nije dostupna USPJEH U TOKIJU Milanović i Plenković čestitali Matei Jelić i Toniju Kanaetu na olimpijskim medaljama: ''Hrvatska je ponosna na vas!''

'Samo sam htio da se razjasni strava koju samo čovjek koji je dva puta preživio atomsku bombu može shvatiti. Nadam se da ću užas atomske bombe i važnost mira prenijeti na iduće generacije', rekao je Yamaguchi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene