Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Japan ne planira proširivati zonu evakuacije u području pogođenom radioaktivnim zračenjem iz nuklearnog reaktora oštećenog nakon potresa i tsunamija 11. ožujka, no to ne znači da je ta odluka konačna i definitivna, rekao je u ponedjeljak u Beču japanski dužnosnik za nuklearna pitanja.


U potresu i tsunamiju koji je nakon njega uslijedio, prije tri tjedna teško je oštećena nuklearna elektrana Fukushima Daiichi, zbog čega je japanska vlada odlučila proglasiti dvadeset kilometara široku zonu evakuacije oko nje.

'Za sada nećemo proširivati zonu evakuacije, no to ne znači da se to u budućnosti neće mijenjati', rekao je novinarima zamjenik direktora japanske Agencije za nuklearnu i industrijsku sigurnost Koichiro Nakamura. (Hina)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vezani članci Odroni uzrokovani pljuskovima u Italiji (Foto: Dnevnik.hr) Panika u talijanskom naselju Casarga: Obilni pljuskovi izazvali odrone zemlje i blata Evakuacija Importanne centra (Foto: Filip Kos/PIXSELL) - 13 Zagreb: Zbog lažne dojave o bombi evakuirali Importanne centar