Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinuti za sigurnost

Japan: ''Vidjeli smo ruske brodove kod Tajvana i Okinawe''

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Japansko ministarstvo obrane priopćilo je u petak navečer da je u protekla četiri dana uočilo dva broda ruske mornarice u vodama blizu Tajvana i japanskog otočja Okinawe u prethodna četiri dana.

Japansko ministarstvo obrane priopćilo je u petak navečer da je uočilo dva broda ruske mornarice u vodama blizu Tajvana i japanskog otočja Okinawe u prethodna četiri dana, nakon slične ovotjedne objave Tajvana.

Tajvansko ministarstvo obrane priopćilo je u utorak da je uočilo dvije ruske fregate u blizini svoje istočne obale te je poslalo zrakoplove i brodove da ih drže na oku.

Japanska vlada rekla je prošlog mjeseca da ponovljene ruske vojne aktivnosti u blizini japanskog teritorija, uključujući zajedničke vježbe s kineskim snagama, predstavljaju "ozbiljnu zabrinutost" za nacionalnu sigurnost Japana.

Pročitajte i ovo Muškarac bombom raznio ženu i sebe - 6 Horor u Bisagu Ručnom bombom raznio sebe i ženu, u stanu bila i djevojčica: "Čuo se strašan vrisak, potreseni smo svi"

Pročitajte i ovo Molitelji na Trgu bana Jelačića - 1 Stigli i prosvjednici VIDEO/FOTO Molitelji i ovog mjeseca na hrvatskim trgovima: Ovog puta im se pridružio i biskup Košić

Japan i Tajvan pridružili su se Sjedinjenim Državama i njihovim saveznicima u nametanju širokih sankcija Rusiji nakon njezine invazije na Ukrajinu prošle godine.

Japansko ministarstvo priopćilo je da su dvije korvete klase Stereguščij prvi put uočene 70 km jugozapadno od najzapadnijeg japanskog otoka Yonaguni, u prefekturi Okinawi u blizini Tajvana, u utorak ujutro.

Brodovi su plovili naprijed-nazad između Yonagunija i Tajvana, kretali su se prema istoku i zadnji put su uočeni u petak u vodama između otoka Miyako i Okinawa, navodi se, dodajući da je Japan poslao dva plovila da nadziru ruske brodove.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene