Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privremeno rješenje

Japan ne preporučuje cjepivo za HPV

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japansko ministarstvo zdravstva objavilo je da više ne preporučuje cjepivo protiv raka grlića maternice, zbog slučajeva tjelesnih bolova koji bi se mogli dovesti u vezu s cjepivom.

Cjepivo protiv HPV-a, virusa koji uzrokuje rak grlića maternice, više nema podršku japanskog ministarstva zdravlja zbog nuspojava koje uzrokuje. Taj preokret 'ne znači da je cjepivo opasno, ali čini se da su informacije koje je stanovništvo o njemu dobilo nedostatne', objasnio je jedan dužnosnik ministarstva.

Pročitajte i ovo Japanski tenkovi na vojnoj vježbi Jačanje suradnje Dramatično upozorenje: "Svijet je na povijesnoj prekretnici, nadam se da će Amerika to razumjeti" Ilustracija Nagli porast Europom hara opasna bolest: Trenutačno je žarište u Hrvatskoj

>>Nakon HPV cijepljenja djevojke se ne ponašaju rizičnije

Radi se o privremenoj mjeri dok se ne prikupe svi potrebni podaci, preciziralo je ministarstvo u dokumentu. Mlade djevojke koje žele mogu se cijepiti, ali ministarstvo poziva da se prije donošenja odluke razmotre prednosti i opasnosti cjepiva.

Nakon cijepljenja Gardasilom (Merck) i Cervarixom (GSK) utvrđeno je više slučajeva različitih lakših nuspojava, te tri tipa težih, te sada treba utvrditi njihovu vezu s cjepivom, dodaje ministarstvo. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene