Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Neviđeno u zadnjih 45 godina

Olujno nevrijeme u Japanu se nastavlja, 11 mrtvih, 1.250 ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog olujnog nevremena popraćenog snijegom otkazani su svi letovi. U međunarodnoj zračnoj luci Tokio-Narita blokirano je oko 5.000 putnika zbog lošeg stanja svih cesta. Zabilježeno je oko 5.300 raznih nezgoda, a više od 20.000 domova u nedjelju ujutro ostalo je bez električne energije.

U snježnom nevremenu koje je u subotu zahvatilo velike dijelove Japana, među kojima i glavni grad Tokio, prema zadnjim informacijama smrtno je stradalo 11 osoba, a ozlijeđeno ih je više od 1.250.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Snijeg i led otežavaju povratak kući milijunima Kineza uoči Proljetnog festivala - 4 Ima i poginulih VIDEO/FOTO Ledeni užas u Kini: Tisuće zarobljene u jednom od najvećih prometnih čepova, muškarac danima nije mogao iz vozila

Snježni pokrivač debeo 27 cm u subotu je pokrio Tokio, što se ne pamti zadnjih 45 godina, izvijestila je državna meteorološka služba.

U nedjelju su djelatnici gradskih službi, ali i brojni stanovnici glavnoga japanskog grada počistili nogostupe i najprometnije dijelove grada kako bi se olakšali vožnja i kretanje.

Očišćeni su i pristupi biralištima, kako bi danas što veći broj građana mogao izaći na birališta i dati glas jednome od 16 kandidata koliko ih se kandidiralo za guvernera Tokija.

Japan: U olujnom nevremenu poginule dvije osobe

Agencije javljaju da je u 35 prefektura pogođenih velikim snježnim nanosima zabilježeno oko 5300 raznih nezgoda. Više od 20.000 domova u nedjelju ujutro ostalo je bez električne energije.

U subotu navečer je otkazano 740 letova, a u nedjelju ujutro 400. U međunarodnoj zračnoj luci Tokio-Narita, od grada udaljenoj šezdesetak kilometara, blokirano je oko 5.000 putnika zbog lošeg stanja svih cesta.

Olujno nevrijeme praćeno snijegom i kišom koje se u noći na subotu sručilo na otok Kyushu na jugozapadu Japana, u subotu se proširilo na najveći otok Honshu, od Hirošime do Tohokua na sjeveroistoku, preko povijesnog Kyota, metropola Osake, Nagoye i Yokohame te prijestolnice Tokija.

Meteorološka situacija u nedjelju je nešto povoljnija, no meteorolozi najavljuju nove snježne padaline. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene