Zbog olujnog nevremena popraćenog snijegom otkazani su svi letovi. U međunarodnoj zračnoj luci Tokio-Narita blokirano je oko 5.000 putnika zbog lošeg stanja svih cesta. Zabilježeno je oko 5.300 raznih nezgoda, a više od 20.000 domova u nedjelju ujutro ostalo je bez električne energije.


U snježnom nevremenu koje je u subotu zahvatilo velike dijelove Japana, među kojima i glavni grad Tokio, prema zadnjim informacijama smrtno je stradalo 11 osoba, a ozlijeđeno ih je više od 1.250.

Vezani članci Ivan Križanić, direktor HAC-ova Sektora za održavanje Vozače ponovno iznenadilo nevrijeme: U više od polovice prometnih nesreća uzroci su bili neprilagođena brzina i vožnja s ljetnim gumama Snjegovići Njegovi snjegovići su nepošteni prema svim susjedima: ''Tata, zašto ti ne možeš tako?''

Snježni pokrivač debeo 27 cm u subotu je pokrio Tokio, što se ne pamti zadnjih 45 godina, izvijestila je državna meteorološka služba.

U nedjelju su djelatnici gradskih službi, ali i brojni stanovnici glavnoga japanskog grada počistili nogostupe i najprometnije dijelove grada kako bi se olakšali vožnja i kretanje.

Očišćeni su i pristupi biralištima, kako bi danas što veći broj građana mogao izaći na birališta i dati glas jednome od 16 kandidata koliko ih se kandidiralo za guvernera Tokija.

Japan: U olujnom nevremenu poginule dvije osobe

Agencije javljaju da je u 35 prefektura pogođenih velikim snježnim nanosima zabilježeno oko 5300 raznih nezgoda. Više od 20.000 domova u nedjelju ujutro ostalo je bez električne energije.

U subotu navečer je otkazano 740 letova, a u nedjelju ujutro 400. U međunarodnoj zračnoj luci Tokio-Narita, od grada udaljenoj šezdesetak kilometara, blokirano je oko 5.000 putnika zbog lošeg stanja svih cesta.

Olujno nevrijeme praćeno snijegom i kišom koje se u noći na subotu sručilo na otok Kyushu na jugozapadu Japana, u subotu se proširilo na najveći otok Honshu, od Hirošime do Tohokua na sjeveroistoku, preko povijesnog Kyota, metropola Osake, Nagoye i Yokohame te prijestolnice Tokija.

Meteorološka situacija u nedjelju je nešto povoljnija, no meteorolozi najavljuju nove snježne padaline. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook