Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Japan: Prvi hibridni vlak na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanska željeznička kompanija pustit će krajem mjeseca u komercijalnu upotrebu prvi ekološki hibridni vlak u svijetu s ciljem borbe protiv globalnog zatopljenja.

Vlak Kiha E200, kojeg je razvila kompanija East Japan Railway, imat će debi na Koumi liniji u središtu Japana 31. srpnja, kazao je glasnogovornik.

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Ilustracija Nije kočio na vrijeme Željeznička nesreća u Slavoniji: "Žurio se jer mu je sin sletio s ceste. Onda se autom zabio u vlak i totalno slupao vozilo"

Iako se hibridna vozila već reklamiraju kao način borbe protiv globalnog zagrijavanja, japanski hibridni vlak prvi je takve vrste u svijetu, kazao je Harada.

Dok hibridna vozila pokreće kombinacija električnog motora i motora s unutrašnjim sagorijevanjem, japanski hibridni vlak naizmjence ide na dizelski motor i akumulator.

Nova tehnologija pomaže smanjivanju emisije dušikovog oksida i krutih čestica do 60 posto u usporedbi s konvencionalnim vlakovima, rekao je Harada. Također je smanjena potrošnja goriva do 20 posto i razina buke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene