Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smrtonosni sarin

Pogubljeno još šest članova kulta odgovornog za napad u kojem je ubijeno 13, a ozlijeđeno 6000 ljudi

Japan pogubio još šest članova kulta odgovornog za napad sarinom (Foto: AFP)
Japan pogubio još šest članova kulta odgovornog za napad sarinom (Foto: AFP) Foto: Afp
Japan je u četvrtak pogubio još šest pripadnika kulta Aum Shinrikyo, odgovornog za napad smrtonosnim plinom sarinom u tokijskoj podzemnoj željeznici 1995. godine, izvijestila je javna televizija NHK.

Sudski postupak protiv optuženih članova Auma dovršen je u siječnju, a svih 13 pripadnika kulta osuđenih na smrt sada je pogubljeno. Bivši vođa kulta Chizuo Matsumoto, poznat kao Shoko Asahara i šestorica pripadnika pogubljeni su 6. srpnja vješanjem.

Pročitajte i ovo Ulična mačka Traje potraga "Nemojte je dirati i približavati joj se!" Golema drama zbog mačke u Japanu: Policija je traži, poslano upozorenje građanima Slika nije dostupna Iza rešetaka TAJNA POGUBLJENJA Znate li kako se u Japanu izvršavaju smrtne kazne?

Asahara je zajedno s još 12 članova svog kulta Aum Shinrikyo, koji je miješao budističku i hinduističku meditaciju s učenjima o sudnjem danu, osuđen na smrt zbog niza zločina u kojima je ubijeno ukupno 27 ljudi.

U napadu sarinom u podzemnoj željeznici u Tokiju u ožujku 1995. pripadnici kulta ubili su 13, a ozlijedili više od 6000 ljudi.

Japan je, uz SAD, jedna od rijetkih razvijenih zemalja koje izvršavaju smrtne kazne. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene