Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Japan na udaru malih tsunamija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon potresa magnitude 8,1 stupnjeva po Richterovoj ljestvici zabilježenog na Kurilskom otočju, sjeverni Japan pogodio je niz malih tsunamija, ne viših od 40 centimetara, priopćila je Japanska meteorološka agencija.

Prvi val, koji je pogodio luku Nemuro na najsjevernijem japanskom otoku Hokkaidu, donio je tsunamije visine 40 centimetara, mnogo manje od dva metra koliko su glasile prve procjene agencije.

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Filipine Usred noći Potres jačine 6,8 pogodio Filipine: Procjenjuje se mogućnost tsunamija Nuklearna elektrana Fukushima 2011. godine Japan prvi puta izdao upozorenje za tsunami još od Fukushime: Znate li što se tada dogodilo?

U drugom valu, koji je nekoliko minuta poslije stigao do obližnjeg lučkog grada Kushira, tsunami su bili upola niži i iznosili tek 20 centimetara.

Jednake vrijednosti plimnih valova, prema agenciji, zabilježene su i u gradovima Tokachiju, Abashiriju i Miyaku na sjeveru zemlje.

Snimke mora na sjeveru Japana pokazuju mirnu površinu, a stanovnici kažu da su potres jedva osjetili, no agencija upozorava na mogućnost većih plimnih valova koji bi tek mogli uslijediti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene