Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Japan će predložiti nastavak protokola iz Kyota

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japan će tražiti smanjenje na pola emisije stakleničkih plinova do 2050. godine, čime bi se osigurao nastavak protokola iz Kyota koji ističe 2012. godine.

Japanski premijer Shinzo Abe uskoro će predstaviti svoje prijedlog, koji ulazi u okvir priprema za summit skupine osam industrijski najrazvijenijih zemlja svijeta (G8) od 6. do 8. lipnja u Njemačkoj, dodaje Jiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 110 zemalja podupire dogovor o klimi 100 milijardi dolara za smanjenje stakleničkih plinova Slika nije dostupna Ograničavanje za 28 posto Obama objavio ciljeve ograničenja emisije stakleničkih plinova

Prema agenciji, Japan računa iznijeti "mekši prijedlog" od njemačkog kojem se protive SAD. Berlin je također predložio smanjenje za polovicu emisije stakleničkih plinova od sada do 2050. godine, no Tokio namjerava izbjeći preciziranje kada bi taj proces trebao početi.

Protokol iz Kyota koji je stupio na snagu 2005. godine predviđa smanjenje stakleničkih plinova koji su glavni uzročnik globalnog zagrijavanja. No, SAD koje su odgovorne za trećinu emisije tih plinova, isto kao i Kina, odbijaju ratificirati protokol.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene