Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grubi rječnik

Janukovič ministrima zaprijetio da će im 'otkinuti glavu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič zaprijetio je ministrima u vladi da će im 'otkinuti glavu' ako ne prekinu politički spletkariti do parlamentarnih izbora 28. listopada.

Ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič zaprijetio je ministrima u vladi da će im 'otkinuti glavu' ako ne prekinu politički spletkariti do parlamentarnih izbora 28. listopada, objavili su u petak ukrajinski mediji.

Janukovič, poznat po grubom rječniku, najnoviji je ispad imao u srijedu nakon što ga je ministar gospodarstva Petro Porošenko zamolio za aktivniju potporu u uvođenju reciklažne naknade za vozila i strojeve iz Rusije.

'Lošem plesaču uvijek nešto smeta', odgovorio je Janukovič ministru ublaženim oblikom grube ruske uzrečice, koja izvorno kaže da loš plesač uvijek okrivljuje svoje testise.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Slika nije dostupna Unatoč primirju Ukrajina: Topničkoj paljbi nema kraja

>> Januković traži za slobodu Timošenko 7 milijardi dolara

Očito smatrajući Porošenkov zahtjev taktikom odugovlačenja, Janukovič je zagrmio: 'Otkinut ću vam glave i to uskoro. Odmah nakon izbora, ako ne prestanete pričati i ne počnete raditi'.

'Do izbora nam je ostalo mjesec i pol. Ako se želite igrati politike, igrajte se politike, (ali na svoju štetu)', rekao je Janukovič ministrima, nakon što je isto to već, po vlastitom priznanju, rekao i premijeru Mikoli Azarovu.

Porošenko, milijarder čije poslovno carstvo obuhvaća tvornice čokolade i veliku TV postaju, a koji je na položaj ministra gospodarstva imenovan u ožujku navodno je, kako prenosi Interfax, Janukoviču odgovorio: 'Dobro, hvala vam. Onda ćemo to učiniti bez vaše pomoći'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene