Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Janša tuži Ropa zbog navodne klevete o "izazivanju incidenata" s Hrvatskom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Janez Janša danas je na okružnom sudu u Ljubljani uložio civilnu tužbu protiv zastupnika u parlamentu i nekadašnjeg premijera Antona Ropa zbog njegovih izjava da je 2004. godine, pred parlamentarne izbore, izazivao incidente u Piranskom zaljevu, odnosno da se o tome "dogovarao" s hrvatskim premijerom Sanaderom.

Janša se na pokretanje tužbe zbog klevete odlučio jer Rop - koji je sada parlamentarni zastupnik oporbenih Socijalnih demokrata (SD) - niti nakon mjesec dana nije povukao svoje tvrdnje iznesene u razgovoru za RTV Slovenija. Janša zahtijeva da Rop svoje izjave javno opovrgne i da se zbog njih ispriča. Rop je najavio da će na tužbu reagirati popodne izjavom za javnost. 

Pročitajte i ovo Oleg Butković tužba zbog zračnog prometa Njegov državni tajnik predlaže, a on ne zna za tužbu Rusije protiv Hrvatske: "Moram to pogledati, vidjet ćemo" Blaženka Divjak Nakon tri godine suđenja Divjak oslobođena optužbe za klevetu: "Obijesno parničenje bivšeg rektora Borasa i sadašnjeg Lakušića protiv mene završilo na njihovu sramotu"

O tvrdnjama Ropa da ga je pred izbore 2004. godine obavještajna služba SOVA informirala o "dogovaranju" incidenata u Piranskom zaljevu kako bi se povećali izgledi tadašnjeg oporbenog čelnika Janše na izborima, na zatvorenoj će sjednici parlamentarne komisije za nadzor tajnih službi sredinom idućeg tjedna svjedočiti, u prisutnosti svog odvjetnika, i tadašnji direktor SOVA-e Iztok Podbregar. 

>> 'Janša i Sanader dogovarali su incidente u Piranskom zaljevu'

>> Većina Slovenaca vjeruje Ropovim navodima o prisluškivanju


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene