Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka iz Bruxellesa

Janša: Slovenija će hrvatski pristupni ugovor ratificirati u roku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Slovenski premijer Janez Janša izjavio je u Bruxellesu da ne zna kad će njegova zemlja ratificirati pristupni ugovor Hrvatske s Europskom unijom, ali da će to učiniti 'u roku'.

'Nemamo posebnog vremenskog plana za ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora, ali će se to zasigurno dogoditi u roku koji je određen', rekao je Janez Janša na margini summita u Bruxellesu novinarima, odgovarajući na pitanje kad bi Slovenija mogla ratificirati hrvatski pristupni ugovor.

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec rekao je početkom tjedna nakon susreta s hrvatskom ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić u Bruxellesu da Slovenija sigurno neće biti zadnja članica EU-a koja će ratificirati hrvatski pristupni sporazum s EU-om, budući da proces ratifikacije u svim zemljama članicama treba provesti do sredine iduće godine, kad se očekuje da će Hrvatska postati punopravnom članicom.

U Ljubljani se vjeruje da na brzinu ratifikacije ne bi smio utjecati dugogodišnji granični prijepor među državama jer će on biti riješen arbitražom, o čemu su se obje države usuglasile.

Slovenija je prije tri godine pristupni protokol za hrvatsko članstvo u NATO savezu ratificirala 9. veljače 2009., učinivši to među zadnjim članicama NATO-a, nekoliko dana prije Nizozemske i Luksemburga, a jedna je mala izvanparlamentarna stranka zahtijevala njegovo poništenje na referendumu zbog graničnog spora Slovenije s Hrvatskom. (Hina)

Pročitajte i ovo Policijska kontrola na granici NOVE MJERE Slovenija će zatražiti produljenje kontrole na granici s Hrvatskom Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Oglasio se i Jandroković Božinović objasnio što znače punktovi na granici i hoće li ometati prolazak putnika

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene