Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska želi da se problemi koje ima Bosna i Hercegovina riješe dijalogom unutar te zemlje, a spremna je poduprijeti ona rješenja koja će biti u interesu svih naroda koji u njoj žive pa tako i hrvatskog, izjavio je u Sarajevu hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković.


Jandroković se na kraju službenog posjeta u Sarajevu sastao s članovima Predsjedništva BiH i s Visokim predstavnikom Miroslavom Lajčakom, s kojim je razgovarao o reformama koje valja provesti u toj zemlji.

Vezani članci Željko Komšić (Foto: AFP) Optužio Hrvatsku za miješanje u unutarnje poslove BiH: "Bolje bi bilo da vratite ukradeni novac građanima BiH" Slika nije dostupna Ni Beograd ne zna gdje im je original Daytonskog sporazuma

Jandroković je kazao kako je s Lajčakom razgovarao o zaprekama koje stoje na putu donošenja novog ustava BiH i zastoju u nekim reformama.

'Rekao sam mu da Hrvatska podržava rad Visokog predstavnika i prisutnost međunarodne zajednice u BiH, ali sam ga posebno zamolio da u svim rješenjima do kojih će u konačnici doći vodi računa o jednakopravnosti hrvatskog naroda kao konstitutivnog naroda u BiH', izjavio je šef hrvatske diplomacije.

Jandroković je istaknuo kako će se rješenja za sva otvorena pitanja tražiti u prvome redu unutar BiH jer narodi koji u njoj žive sami moraju do toga doći.

'Hrvatska će poduprijeti sva ona rješenja do kojih se dođe dogovorom sva tri konstitutivna naroda, s tim da je za nas bitno da konačno rješenje uvaži jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH', istaknuo je šef hrvatske diplomacije.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju