Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Jamie Oliver: 'Britanci radije piju loš alkohol umjesto da se zdravo hrane'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jamie Oliver nedavno je ustvrdio kako su Britanci kao nacija skloniji pijanstvu nego zdravoj hrani. 33-godišnji popularni kuhar uputio je kritiku kako je rekao 'novom obliku siromaštva' koji je zahvatio Britaniju. Radi se naravno o opsesiji televizijom, automoblima, mobitelima te iznad svega pivom.

Oliver koji se proslavio serijom 'Goli kuhar' krajem 90-tih zgraža se zbog gubitka britanske tradicionalne kuhinje i sklonosti sve raširenijoj kulturi alkohola.

Pročitajte i ovo Mladi luk Sve skuplja Koliko će koštati ovogodišnja uskrsna košarica? "Kad preračunam u kune, to je puno. Ali tko voli, nek' izvoli" Vis Od recepata do nakita Na mnogima najljepšem hrvatskom otoku raste najstarije stablo rogača na svijetu: Mladi zadrugari čine čuda

U intervjuu za magazin 'Paris Match', tvrdi da je zamijetio bolju kombinaciju hrane u afričkim sirotinjskim četvrtima nego u svojoj zemlji, gdje kako kaže 'ljude više interesira napiti se u pubu'.

Komentirajući činjenicu da većina Britanaca više uopće ne sjeda za stol kako bi večerala, Oliver kaže: 'To je istina i to se događa kako u Londonu tako i u svim velikim zapadnjačkim gradovima.'

'Nema to veze s oskudicom ili ratom, baš suprotno. Engleska je jedna on najbogatijih zemalja na svijetu. Ljudi su vezani za svoje televizore, automobile, mobitele…a zabava im je opijanje u pubovima tijekom vikenda. Njihovo siromaštvo iskazuje se načinom prehrane,' zaključio je Oliver.

Na pitanje može li se britanska kuhinja usporediti s francuskom, Oliver je rekao: 'U prošlosti je britanska kuhinja bila slična talijanskoj danas, ali bez riže i tjestenine. Kuhanje na pari, povrće, začini. Bilo je predivnih jela, no sada je to prošlost.'

'Za razliku od Francuza izgubili smo tradiciju. Što se tiče gastronomije, stvari se mijenjaju i razvijaju. Međutim Francuzi su zadržali ono najbolje u svojoj kuhinji,' dodao je slavni kuhar.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene