Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Stanovništvo u strahu

Jame 'napale' gradić u Kini!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 550 jama različitih veličina u posljednje su tri godine ozbiljno ugrozile poljoprivredu i trošne kuće u središnjoj kineskoj provinciji Hunan.

Jame koje su 'napale' gradić Yiyang, od koji su neke u promjeru široke i po 7-8 metara, pojavljuju se od 2008. godine. U posljednjih 6 mjeseci stanje je kritično jer praktički ne prođe dan a da se ne pojavi nova jama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Još jedan uspjeh VIDEO HGSS spasio petomjesečnog psa iz duboke jame: ''Mala je izvučena neozlijeđena'' Sovjak - 3 kod rijeke Počinje sanacija najveće crne jame u Hrvatskoj: "40 godina neodgovornog bacanja opasnog otpada"

Većina jama se nalazi u okolici grada, oko rijeke ili u poljima, pa je ugrožena lokalna poljoprivreda. No, najgore od svega je to što je klizanje tla uzrokovalo napuknuća na mnogim kućama i stanovnici su bili prisiljeni napustiti svoje domove.

'Čuo sam neko pucketanje i izjurili smo van iz kuće. Tada sam vidio kako se zidovi razdvajaju i pomislio sam da se radi o potresu', opisao je Xiong Yuliang podrhtavanje tla koje ih je u siječnju natjeralo da napuste kuću. 'Izgradio sam ovu kuću prije šest mjeseci a pogledajte je sad. Mogu staviti ruku u pukotinu u zidu, široka je najmanje 2 centimetra'.

Kuće čak 126 obitelji su oštećene i imaju napuknute zidove. Mogu se srušiti svakog trena. Lokalne vlasti za ovaj problem krive podzemne vode, no stanovnici malenog gradića vjeruju kako je krivac obližnji rudnik ugljena u koji, kako tvrde, upumpavaju previše vode.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene