Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štite 'kralja droge'

Jamajka: U sukobima već 60 poginulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 60 osoba je ubijeno u sukobima policije i bande u Jamajci. Banda želi spriječiti izručenje SAD-u svog šefa, kralja droge, Dudusa.

Sukobi su izbili zbog vladinog izručenja navodnog 'kralja droge' Christophera Cokea SAD-u. Prijeti mu doživotni zatvor. Naoružani policajci i vojnici su Cokea, poznatog pod nadimkom 'Dudus', tražili od vrata do vrata u naselju Tivoli Gardens u glavnom gradu Kingstonu. Coke nije pronađen, a sumnja se da više nije na otoku, piše Sky news.

Pročitajte i ovo Ilustracija Koliko prekršaja Policija zaustavila vozača u redovnom nadzoru u Prelogu: Ostao bez 2900 eura Policija razotkrila ilegalno okupljalište za konzumaciju droge Uhićene dvije osobe Specijalci upali u ilegalni klub u Zagrebu: Šef udruge za zaštitu djece nudio prostor za drogiranje

'Dva kamiona su u mrtvačnicu Javne bolnice u Kingstonu dovezla oko 50 tijela', rekla je medicinska sestra. 'Žalim zbog izgubljenih života i nadam se uspostavljanju reda i mira', rekao je premijer te karibske zemlje Bruce Golding. Među tijelima je bilo i jedno dijete. U dijelovima glavnog grada proglašeno je izvanredno stanje. Policijske patrole su cijelu noć kružile gradom, javlja AFP.

U novom napadu ispred bolnice sukobili su se članovi bande s osobljem. Oni su pokušali ući u bolnicu, ali im je osoblje zatvorilo vrata. U Jamajci su bande direktno povezane s političkim strankama. Cokeova banda ima bliske odnose s Radničkom strankom na vlasti.

>> Nasilje na Jamajci ne jenjava: Najmanje 27 mrtvih

Sukobi su izbili u nedjelju, nakon odluke o izručenju. Siromašni stanovnici Kingstona smatraju da je Coke dobročinitelj i žele ga obraniti pod svaku cijenu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene