Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procijenjen broj žrtava

Jamajka: U sukobima poginula 44 civila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neovisni jamajčanski dužnosnici potvrdili su smrt najmanje 44 civila u napadu policije na uporište narkobosa za kojim je izdan uhidbeni nalog radi izručenja u Sjedinjene Američke Države.

Vlada je tražila od jednog odvjetnika i jednog posrednika da procijene broj žrtava i štete nastale u sukobu policije i kriminalaca koji se su protivili izručenju trgovca drogom Christophera 'Dudusa' Cokea. Odvjetnik Earl Witter i posrednik Hero Blair utvrdili su da su na mjestu napada stradala 44 civila.

Pročitajte i ovo Ilustracija kod Šibenika Četvero ozlijeđenih u nesreći: Vozio drogiran i sletio s ceste, a policija otkrila još jedan ključni propust Policija razotkrila ilegalno okupljalište za konzumaciju droge Uhićene dvije osobe Specijalci upali u ilegalni klub u Zagrebu: Šef udruge za zaštitu djece nudio prostor za drogiranje

Jamajčanske snage sigurnosti sukobljuju se već nekoliko dana s naoružanim pomagačima navodno najvećeg krijumčara droge u regiji, koji nastoji izbjeći izručenje SAD-u zbog optužaba da krijumčari drogu i oružje. Sukobi se uglavnom vode u sirotinjskim predgrađima jamajčanske prijestolnice Kingstona,a žarište je zapadna četvrt u kojoj je odrasla zvijezda reggaea Bob Marley.

>> Jamajka: U sukobima već 60 poginulih

Američko ministarstvo pravosuđa Cokea smatra jednim od najopasnijih svjetskih šefova narkomafijaških organizacija. Vlada je u nedjelju proglasila izvanredno stanje u nekim dijelovima grada pošto je premijer Bruce Golding pozvao na uvođenje reda 'oštrim i odlučnim akcijama'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene