Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sarajlije o dolasku Pape

VIDEO 'Jako mi je drago da će nas posjetiti, sviđa mi se sve ono što je do sada radio'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U BiH je vijest o dolasku Pape u Sarajevo dočekana s radošću, oduševljenjem i nadom. Papa je poručio da ondje putuje kao bi propovijedao mir i međureligijski dijalog.

'Draga braćo i sestre, želim najaviti da ću u subotu 6. lipnja, ako Bog da, posjetiti Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine. Od vas tražim da se od sada pa nadalje, molite da moj posjet dragim ljudima koji tamo žive ohrabri katoličke vjernike, potakne dobro i pridonese pomirbi, miru, međuvjerskom dijalogu i prijateljstvu', rekao je Papa u nedjelju tijekom tradicionalnog nedjeljnog angelusa u Vatikanu, pred tisućama vjernika.

Pročitajte i ovo Papa Franjo papa Franjo Vatikan objavio najnovije informacije o stanju Pape Papa Franjo Sada oporavak Iz Vatikana objavili: Operacija pape Franje prošla je bez komplikacija, trajala je tri sata - "Dobro je, budan i dobrog raspoloženja"

Papa Franjo u lipnju dolazi u Sarajevo. Tu je vijest objavio jutros tijekom tradicionalnog nedjeljnog angelusa u Vatikanu, pred tisućama vjernika. Papine su riječi u Vatikanu dočekane s oduševljenjem. I u Sarajevu sreća, oduševljenje, ali i tračak nade. 'Jako mi je drago da će nas posjetiti, sviđa mi se sve ono što je do sada radio. Njegovi istupi su zaista, mogu reći progresivni. Napredni', rekla je jedna djevojka iz Sarajeva.

Riječki nadbiskup, kaže - nije iznenađen ovom papinom odlukom. 'Mi smo primijetili da Papa bira za svoje pohode zemlje u kojima su Katolici u manjini ili su ugroženi. Sad dolazi i u Bosnu, gdje svi znamo, da su Katolici najmanja zajednica', rekao je mons. Ivan Devčić, riječki nadbiskup.

Papa Franjo dolazi u Sarajevo - Evo što je zamolio vjernike!

Radost zbog Papina dolaska u BiH izrazio je i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije, nadbiskup zadarski Želimir Puljić. 'Razumljivo je da je i papa Franjo ovom objavom pokazao da stanovnici ''te napaćene zemlje'' imaju povlašteno mjesto i u njegovu srcu. Znatiželjan sam koju će poruku Papa tamo uputiti. Sigurno će njegove riječi biti upravljene najprije narodima Bosne i Hercegovine, s bolnim iskustvom stradanja, patnje i rata koji je ostavio zapanjujuće tragove pustošenja', rpiopćio je Puljić.

Papi se raduju i vjernici iz Hrvatske.'Bila bi najsretnija da može doći u Zagreb. Pozivamo ga, bar mi vjernici', rekla je Ljiljana iz Zagreba. Papa Franjo malo putuje. Posjet Sarajevu bit će mu 7. apostolsko putovanje.

'Posebno značenje ovaj posjet ima na molitvenom planu. Papa je pozvao cijelu Katoličku crkvu da moli za narode u BiH. Toj molitvi će se pridružiti i mnogi drugi. Ona ima svoje značenje jer će staviti u žižu zanimanja svjetske javnosti stanje u BiH i što će biti poticaj i domaćim političarima da se ujedine ne samo oko organiziranja ovoga posjeta nego i da učine ovu zemlju kućom lijepom za stanovanje, jednakopravnih naroda i svih građana koji će imati jednaka prava i uživati sva ljudska prava i slobode. Također ima značenje i da će međunarodna zajednica i posebno moćnici svijeta uvidjeti i usmjeriti ovu zemlju putem dobra i putem mira', rekao je glavni tajnik biskupske konferencije Bosne i Hercergovine monsinjor Ivo Tomašević.

Papa Ivan Pavao II, BiH je posjetio dva puta. Prošle godine mu je zbog poruke mira koju je uputio u BiH, podignut i spomenik.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene