Potres u Kanadi (Foto: EMSC)
Potres u Kanadi (Foto: EMSC)

Četiri potresa jačine između 4,9 i 6,8 na Richterovoj ljestvici dogodila su se jedan za drugim u nedjelju navečer po lokalnom vremenu u vodama ispred zapadne obale Kanade, u području Vancouvera, objavile su američke seizmološke službe.


Nema podataka o šteti ili ozlijeđenima, a nije izdana ni uzbuna za tsunami. Epicentar prvog potresa jačine 6,6 bio je u ponedjeljak u 7:49 po srednjoeuropskom vremenu 218 kilometara jugozapadno od Port Hardyja, općine na otoku Vancouver, u Britanskoj Kolumbiji.

Vezani članci Justin Trudeau (Foto: AFP) Trudeau u središtu skandala, napuštaju ga članovi vlade, oporba traži ostavku U požaru stradalo sedmero djece iste sirijske obitelji (Foto: AFP) - 2 Tragedija u Kanadi: U požaru smrtno stradalo sedmero djece iz iste obitelji

Drugi, jačine 6,8 na Richterovoj ljestvici, dogodio se 190 kilometara od Port-Hardyja, pola sata kasnije. Šest minuta kasnije treći potres jačine 6,5 zabilježen je 220 kilometara jugozapadno od tog grada, prije četvrtog jačine 4,9 na istom mjestu, 14 minuta kasnije. (Hina)