Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U zračnoj luci Soekarno Hatta blizu Jakarte danas je otkazano 36 letova, među kojima i nekoliko međunarodnih, zbog opasnosti od erupcije indonezijskog vulkana Merapi, izvijestili su službeni izvori.


'Jedanaest zrakoplovnih tvrtki danas je otkazalo 36 letova iz Jakarte i za Jakartu', rekao je glasnogovornik međunarodne zračne luke Soekarno Hatta.

Pretpostavlja se da će iste mjere biti na snazi i sutra. Među jedanaest tvrtki koje su otkazale svoje letove deset je međunarodnih: Singapore Airlines, AirAsia, Emirates, Malaysia Airlines, JAL, Turkish Airlines, Lufthansa, China Airlines, korean Air i Tiger Air te indonezijska tvrtka Mandala.

>> U posljednjoj erupciji Merapija poginule 54 osobe

Vezani članci Anak Krakatau (Foto: AFP) Nakon katastrofalne erupcije nestalo dvije trećine vulkana Slika nije dostupna Stotine evakuiranih zbog erupcije vulkana

'Sigurnost je važna i zbog toga su međunarodne tvrtke otkazale letove. No pepeo nije pao na Jakartu niti na područje zračne luke', rekao je Sudaryanto.

Najaktivniji vulkan u Indoneziji, Merapi, počeo je eruptirati 26. listopada i od tada je prouzročio smrt 128 osoba. (Hina)