Obavijesti Video Pretražite Navigacija
5,9 stupnjeva

Jak potres zatresao Meksiko, stanovnici istrčali na ulice u panici

Snažan potres preplašio stanovnike Meksika (Foto: Arhiva/AFP)
Snažan potres preplašio stanovnike Meksika (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP
Potres magnitude 5,9 stupnjeva pogodio je jug Meksika u noći na ponedjeljak, zbog čega su preplašeni stanovnici istrčali iz svojih domova na ulice, a zvuk sirene odjekivao je glavnim gradom, no zasad nema izvješća o mogućoj šteti.

Potres je pogodio područje 32 kilometra istočno od Santa Catarina Mechoacana u državi Oaxaca na dubini od 40 kilometara u jedan u noći po lokalnom vremenu, izvješćuje američka seizmološka služba.

Pročitajte i ovo Zlatko Komadina Nazvao ga Plenković Župan Komadina o posljedicama potresa: "Pao je krov u Rijeci" Potres Nova podrhtavanja Potres kod Rijeke: ''Kratko, ali žestoko!''

Podrhtavanja su bila dovoljno jaka da pokrenu upozorenja za potres u Ciudad de Mexicu, više od 320 kilometara dalje, no bio je kraći i slabiji od onoga u petak u istom području koji je oštetio oko tisuću domova.

Mnogi u Ciudad de Mexicu spavali su za vrijeme podrhtavanja. Stanovnici koji su istrčali na ulice kad se oglasila sirena ubrzo su se vratili kućama kad je potres završio.

Meksiko je pretrpio niz snažnijih potresa zadnjih mjeseci, uključujući dva u rujnu, u kojima su poginule stotine ljudi i srušile se zgrade. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene