Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon duge i teške bolesti

Umro najnesretniji milijarder

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijarder i nasljednik naftnog carstva John Paul Getty III preminuo je u 54. godini života nakon što su mu zatajili vitalni organi.

Da novac ne može kupiti sreću, svjedoči priča o Paulu Gettyju kojeg usprkos silnom novcu sreća nikada nije pratila. Jučer je sa samo 54. godine preminuo u svojem domu u Buckinghamshireu, nakon duge i teške bolesti, piše LA Times.

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja

Godine 1973. otela ga ja talijanska mafija, kada je imao samo 16 godina. Tek kada su mu otmičari odrezali uho i dostavili je na adresu njegovog djeda, on je platio otkupninu od 2,2 milijuna dolara. Naime, sumnjao je da iza svega stoji unukovo društvo koje se u to doba voljelo drogirati.

Moždani udar kao posljedica drogiranja

Težak moždani udar doživio je 1981. godine, kao posljedicu predoziranja heroinom. Tako je od svoje 24. godine u invalidskim kolicima. Gotovo slijep i potpuno oduzet, Getty je trebao njegu 24 sata u danu.

Mladi Getty rodio se 1956  godine, a djetinjstvo je proveo u Rimu. Bio je najstarije od petero djece Paula Gettya i Gaila Harris i unuk naftnog tajkuna Jeana Paula Gettya. Gravitirao je umjetnosti i životu boema koji nije bio rijedak u to zlatno doba djece cvijeća.Izbacivan je bio iz nekoliko škola. Nakon što su mu se roditelji razveli, Getty je veći dio života proveo u Velikoj Britaniji i u Monacu.  Otac je glumca Balthazara Gettyja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene