Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potonuli trajekt

Kći člana posade počinila samoubojstvo, ostavila poruku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trajekt, pretovaren i u prevelikoj brzini, potonuo je 16. travnja u blizini jugozapadne obale Južne Koreje. Petnaest preživjelih članova posade optuženo je za umorstvo iz nehaja i umorstvo

Kći člana posade južnokorejskog trajekta koji je potonuo sredinom travnja, pri čemu su poginule stotine učenika, u četvrtak je izvršila samoubojstvo, objavili su policija i državno odvjetništvo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tragedija na moru Južnokorejska predsjednica: 'Djelovanje posade trajekta usporedivo s ubojstvom!' Slika nije dostupna Objašnjenje kapetana Krivu odluku pamtit će cijeli život: 'Mislio sam da će voda odnijeti putnike'

J. Koreja: Posada optužuje obalnu stražu za tragediju broda

Član posade trajekta, koji je u pritvoru zbog optužbe za umorstvo iz nehaja, pušten je privremeno na slobodu kako bi se pobrinuo za ukop kćeri, rekao je državni odvjetnik.

Petnaest preživjelih članova posade optuženo je za umorstvo iz nehaja i umorstvo, a slučaj je izazvao bijes južnokorejske javnosti nakon što su objavljene video snimke na kojima se vidi kako pojedini članovi posade napuštaju brod dok su djeca sukladno naputku ostala u svojim kabinama.

Kći optuženika, koja se ubila, prije toga se dugo pripremala za državni ispit.

'Moja zadnja nada bila je postati javni službenik, ali ne vjerujem da će to biti moj put. Hvala ti na podršci i žao mi je', napisala je u poruci mužu, rekao je policijski dužnosnik.

Trajekt, pretovaren i u prevelikoj brzini, potonuo je 16. travnja u blizini jugozapadne obale Južne Koreje na rutinskom putovanju iz Incheona prema otoku Jeju.

Od 476 putnika i članova posade, 339 su bili učenici i nastavnici iz jedne škole u predgrađu Seoula. Spašene su samo 172 osobe, a pretpostavlja se da su se svi preostali utopili. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene