Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izručenje Karadžića stroga tajna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog straha od pokušaja oslobađanja ili napada na Radovana Karadžića, srbijanska vlast u strogoj tajnosti čuva vrijeme i način njegova izručenja haškom sudu.

Način i vrijeme prebacivanja u Haag bivšeg predsednika RS Radovana Karadžića su najstrože čuvana tajna. U Ministarstvu pravde, Specijalnom tužiteljstvu za ratne zločine i u Tužiteljstvu Haškog tribunala jučer o tome nisu htjeli govoriti. Prema procjenama stručnjaka, Karadžić će najverovatnije iz pritvora najprije biti prebačen do zračne luke 'Nikola Tesla', odakle će izvanrednim letom otići u Haag. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Misteriozna prostorija U kući pronašao skrivenu jezivu sobu, a onda je priča postala još mračnija Slika nije dostupna Obavijeni jezivim tajnama Mislite da je Bermudski trokut jedini? Donosimo 10 najmističnijih mjesta na svijetu

Bivši načelnik Resora javne sigurnosti, general Miroslav Milošević, kaže da će prebacivanje Radovana Karadžića najvjerojatnije osiguravati specijalne jedinice MUP-a.

- Na osiguranju optuženika angažirat će se specijalne jedinice MUP-a Srbije Protuteroristička jedinica i Specijalna antiteroristička jedinica, uz asistenciju BIA, a možda čak i Vojske Srbije. Do sada smo uvijek za visokorizične operacije angažirali PTJ i nikada nije bilo problema. Da sam i dalje u službi, ja bih za novinare napravio lažno isporučenje, kako bih im odvratio pažnju. Jedan konvoj vozila u kojem ne bi bio optuženik napustio bi Specijalni sud, a onda bih njega drugim, neupadljivim vozilima prebacio na odredište, objašnjava Milošević. 

Za razliku od njega, bivši šef beogradske policije Marko Nicović kaže, pak, da će akciju prebacivanja Karadžića u Haag voditi strane obaveštajne službe.

Više o eventualnim scenarijima izručenja pročitajte ovdje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene