Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog straha od pokušaja oslobađanja ili napada na Radovana Karadžića, srbijanska vlast u strogoj tajnosti čuva vrijeme i način njegova izručenja haškom sudu.


Način i vrijeme prebacivanja u Haag bivšeg predsednika RS Radovana Karadžića su najstrože čuvana tajna. U Ministarstvu pravde, Specijalnom tužiteljstvu za ratne zločine i u Tužiteljstvu Haškog tribunala jučer o tome nisu htjeli govoriti. Prema procjenama stručnjaka, Karadžić će najverovatnije iz pritvora najprije biti prebačen do zračne luke 'Nikola Tesla', odakle će izvanrednim letom otići u Haag. 

Vezani članci Princeza Diana i princ Charles (Foto: AFP) Princeza Diana od Charlesa je s dobrim razlogom skrivala jednu veliku tajnu koja je sad otkrivena Whitney Houston Bobby Brown (Foto: Getty) Detalji mračne tajne koju je sa sobom ponijela u grob ne ostavljaju nikog ravnodušnim

Bivši načelnik Resora javne sigurnosti, general Miroslav Milošević, kaže da će prebacivanje Radovana Karadžića najvjerojatnije osiguravati specijalne jedinice MUP-a.

- Na osiguranju optuženika angažirat će se specijalne jedinice MUP-a Srbije Protuteroristička jedinica i Specijalna antiteroristička jedinica, uz asistenciju BIA, a možda čak i Vojske Srbije. Do sada smo uvijek za visokorizične operacije angažirali PTJ i nikada nije bilo problema. Da sam i dalje u službi, ja bih za novinare napravio lažno isporučenje, kako bih im odvratio pažnju. Jedan konvoj vozila u kojem ne bi bio optuženik napustio bi Specijalni sud, a onda bih njega drugim, neupadljivim vozilima prebacio na odredište, objašnjava Milošević. 

Za razliku od njega, bivši šef beogradske policije Marko Nicović kaže, pak, da će akciju prebacivanja Karadžića u Haag voditi strane obaveštajne službe.

Više o eventualnim scenarijima izručenja pročitajte ovdje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju