Benjamin Netanyahu (Foto: AFP)
Benjamin Netanyahu (Foto: AFP)

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu rekao je u nedjelju u Vilniusu da su Židovi i dalje u opasnosti, nekoliko desetljeća nakon holokausta.


Zadnjeg dana posjeta Litvi, zemlji u kojoj je rođena njegova baka, izraelski premijer Benjamin Netanyahu je u sinagogi u Vilniusu kazao kako se i dalje pokušava uništiti Židove.

Vezani članci Novi napad na Izrael (Foto: AFP) - 1 Izraelska vojska presrela rakete iz Gaze i napala Hamas: "Snosit će posljedice zbog napada na civile" Slika nije dostupna Netanyahu ne popušta u svojim zahtjevima Palestincima

"Za židovski narod, što se promijenilo u 75 godina? Sigurno ne pokušaji da nas se uništi, još uvijek nas pokušavaju uništiti", rekao je izraelski premijer koji je u nedjelju završio četverodnevni posjet Litvi.

On je govorio o novim prijetnjama s kojima su suočeni Židovi, među kojima su Iran i islamistički pokret Hamas u Pojasu Gaze.

"Ono što se promijenilo to je naša sposobnost da se branimo sami.. To je predivna povijesna promjena", dodao je Netanyahu, prvi šef izraelske vlade.

Gotovo svi od 200.000 litavskih Židova ubijeni su tijekom njemačke okupacije između 1941. i 1944. godine. (Hina)