Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izraelski ministar: Vođu Fataha razmijeniti za zarobljenog Izraelca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski ministar za infrastrukturu Binyamin Ben Eliezer predložio je da se vođu Fataha na Zapadnoj obali Marvana Bargutija razmijeni za zarobljenog izraelskog vojnika Gilada Shalita koji je zatočen u Gazi.

"Barguti ima sve izglede da postane budući palestinski vođa. Njegovo bi oslobađanje moglo omogućiti ubrzavanje političkih pregovora i rezultirati oslobađanjem Gilada Shalita", rekao je Ben Eliezer za izraelski vojni radio.

Pročitajte i ovo Emmanuel Macron, Ursula von der Leyen pozivi na deeskalaciju Svijet u strahu od novog sukoba zbog napada na Iran: "Apsolutno je nužno da regija ostane stabilna" Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..."

"Za nas je on ubojica, ali Jaser Arafat nije bio manje ubojica od njega, što nije spriječilo bivšeg premijera Yitzaka Rabina da mu pruži ruku", dodao je.

Bargutija je izraelska vojska uhitila 2002. a u lipnju 2004. osuđen je na pet kazni doživotnog zatvora zbog umiješanosti u četiri napada na Izrael.

Vrlo je omiljen među Palestincima pa ga se spominje kao budućeg nasljednika Mahmuda Abasa.

Izraelskog vojnika Gilada Shalita zarobili su 25. lipnja 2006. pripadnici palestinskih skupina na izraelskom teritoriju uz pojas Gaze.

Glasnogovornik izraelskoga premijera Ehuda Olmerta odbio je komentirati Eliezerov prijedlog.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene