Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izraelska policija i muslimanski vjernici sukobili su se kod Brda hrama u Jeruzalemu, a nekoliko je ljudi privedeno, objavili su izraleski i palestinski službeni izvori.


Najnoviji izgred uslijedio je nakon višetjedne eskalacije napetosti oko područja koje Židovi zovu Brdo hrama, a muslimani Plato džamije, jednim od najsvetijih mjesta obiju religije. Glasnogovornik izraelske policije Micky Rosenfeld rekao je kako je sukob izbio nakon što su mladi muslimanski vjernici na rutinsku policijsku ophodnju oko Brda hrama počeli bacati kamenje i boce s Molotovljevim koktelom.

Policija je prodrla na područje Platoa džamije, ali nije ušla u džamiju Al-Aksa. U incident je bilo umiješano manje od 100 civila, a privedeno je 12 osoba, dodao je glasnogovornik. Palestinski dužnosnici izjavili su kako je izraelska policija zatvorila kompleks za posjetitelje. (Hina)

Vezani članci Slika nije dostupna Jeruzalem: Sukob muslimana i izraelske policije na platou džamija Slika nije dostupna Izrael spriječio muslimane da uđu u Jeruzalem na molitve