Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smanjivanje napetosti

Izraelci obećali SAD-u odgodu gradnje u istočnom Jeruzalemu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministri u izraelskoj vladi rekli su da je premijer Benjamin Netanyahu obećao američkoj vladi da će odgoditi planove o izgradnji naselja u istočnom Jeruzalemu i osloboditi palestinske zarobljenike kako bi smanjio napetosti i izgladio najteži sukob Izraela i Washingtona u posljednjih desetljeća, javila je agencija AP.

Četiri ministra izraelske vlade nisu željela biti imenovana jer ta odluka izraelskog premijera još nije službeno objavljena, navodi agencija. Izraelski mediji javili su da je Netanyahu odlučio i ublažiti blokadu Gaze te razgovarati o svim spornim točkama između Izraela i Palestinaca u izravnim pregovorima uz američko posredovanje.

Pročitajte i ovo Gaza Neizmjerna tuga "Svi su mrtvi! Tenk je pored mene, jako se bojim, dođite po mene", jedne su od posljednjih riječi šestogodišnje Hind u Gazi, kojoj se izgubio svaki trag Uništenja u Gazi - 2 Raste strah od šireg sukoba Sto dana rata Izraela i Hamasa, užasima se ne nazire kraj: "Nitko neće pobijediti"

>> Kvartet za mir na Bliskom istoku okupljen u Moskvi

Najnoviji spor izbio je nakon što je Izrael tijekom posjeta američkog potpredsjednika objavio planove o izgradnji 1.600 stanova u istočnom Jeruzalemu kojeg Palestinci žele za prijestolnicu svoje buduće države. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene