Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministri u izraelskoj vladi rekli su da je premijer Benjamin Netanyahu obećao američkoj vladi da će odgoditi planove o izgradnji naselja u istočnom Jeruzalemu i osloboditi palestinske zarobljenike kako bi smanjio napetosti i izgladio najteži sukob Izraela i Washingtona u posljednjih desetljeća, javila je agencija AP.


Četiri ministra izraelske vlade nisu željela biti imenovana jer ta odluka izraelskog premijera još nije službeno objavljena, navodi agencija. Izraelski mediji javili su da je Netanyahu odlučio i ublažiti blokadu Gaze te razgovarati o svim spornim točkama između Izraela i Palestinaca u izravnim pregovorima uz američko posredovanje.

Vezani članci U Gazi uništene stotine zgrada Uništene ceste, zgrade, stotine mrtvih: Izrael kaže da nema roka za završetak sukoba - ''Ne stojimo sa štopericom. Želimo postići ciljeve'' Izrael raketirao Hamas Ne smiruje se sukob na Bliskom istoku: Izrael raketirao domove zapovjednika Hamasa, Palestina kaže da su to najsnažniji udari dosad

>> Kvartet za mir na Bliskom istoku okupljen u Moskvi

Najnoviji spor izbio je nakon što je Izrael tijekom posjeta američkog potpredsjednika objavio planove o izgradnji 1.600 stanova u istočnom Jeruzalemu kojeg Palestinci žele za prijestolnicu svoje buduće države. (Hina)