Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Namjeran napad?

Izrael zapucao na Siriju nakon napada s Golana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael je priopćio da je otvorio vatru na teritorij Sirije te uništio položaj s kojeg se otvarala vatra iz strojnica na izraelske vojnike s Golanske visoravni.

Zasad nije poznato da li Izrael drži odgovornim sirijske vojnike ili pobunjenike za, kako tvrdi glasnogovornik izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, namjerni napad na izraelske ophodnje na okupiranom teritoriju.

Pročitajte i ovo Ispaljene rakete Napad VIDEO Pet raketa ispaljeno je iz Iraka prema bazi američke vojske u Siriji Slika nije dostupna Desetak zračnih napada PRVI PUT PRIZNAO 'S vremena na vrijeme vodimo operacije u Siriji'

>> Pomirili se Turska i Izrael: Netanyahu se ispričao zbog napada na flotilu

Izraelske snage su 'uništile sirijski položaj s kojeg je dvaput zapucano u posljednja 24 sata na izraelske ophodnje koje osiguravaju granicu', napisao je glasnogovornik Ofir Gendelman na svom profilu na Twitteru.

Tijekom sirijskog građanskog rata granate su nekoliko puta pale na teritorij koji kontrolira Izrael. U nekima od incidenata Izrael je uzvratio vatru.

Izraelska vojska je priopćila da je jedno od njezinih vozila pogođeno u subotu kasno navečer u pucnjavi preko izraelsko-sirijske crte primirja na Golanskoj visoravni te da pritom nitko nije ozlijeđen.

Nakon drugog incidenta u nedjelju izraelski vojnici su 'odgovorili preciznom vatrom na sirijski položaj s kojeg se pucalo', navodi vojska.

Južne sirijske pokrajine sve su važnija bojišnica dok se pozornost okreće prema glavnom gradu Damasku na sirijskom jugu, a snage predsjednika Bašara al-Assada se žestoko bore kako bi spriječili napredovanje pobunjenika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene