Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavljena ofenziva

Izrael šalje rezerviste u Gazu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael je počeo slati pripadnike pričuvnih snaga vojske u borbe s palestinskim gerilcima u pojasu Gaze, objavio je vojni glasnogovornik u nedjelju navečer na izraelskoj televiziji.

Brigadir Avi Benayahu nije htio reći znači li slanje rezervista širenje izraelske operacije koja traje već 16 dana. Vojska je počela mobilizirati pričuvne snage nešto poslije početka operacije 27. prosinca, a prije kopnene invazije 3. siječnja.

Pročitajte i ovo Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta Zločin protiv čovječnosti u Pojasu Gaze - 3 Potresni prizori Stotine tisuća djece gladuju, jedu hranu za konje, piju more: "Makar umrla, želim uzeti vreću brašna jer nemam čime nahraniti svoju djecu"

>> Izraelske snage ušle u rubne dijelove grada Gaze

Izrael je u ponedjeljak nastavio ofenzivu na Gazu, a izraelska ministrica vanjskih poslova Tzipi Livni izjavila je da je postignut 'napredak' glede međunarodnih napora da se u Gazi uspostavi primirje, ali da još ima 'poteškoća'.

Tijekom noći i jutra u ponedjeljak izraelska je ofenziva nastavljena nesmiljenm žestinom, ušavši u treći tjedan. Zračni napadi se nastavljaju a prema riječima vojnog glasnogovornika, zrakoplovstvo se tijekom noći obrušilo na 12 ciljeva, uglavnom na kuće Hamasovih aktivista i tunele za krijumčarenje oružja ispod granice s Egiptom.

Livni nije htjela reći da li je ofenziva ušla u završnu fazu ali je poručila da 'ne prihvaća da u ratu protiv terorizma UN odlučuje kada će se stati'. Pokrenuvši ofenzivu u Gazi, objasnila je Livni, Izrael je pokrenuo akciju 'odvraćanja' protiv militantnih palestinskih frakcija a istovremeno je umanjio borbenu sposobnost Hamasa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene