Obavijesti Pretražite Navigacija

Izrael poručio da će u samoobrani uništiti Iran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael će 'žestoko uzvratiti' i uništit će Iran ako Teheran napadne židovsku državu, izjavio je izraelski ministar za infrastrukturu Benyamin Ben Eliezer.

'Iran se neće žuriti da nas napadne jer shvaća značenje takva čina. Iranski napad na Izrael naići će žestok odgovor koji će uništiti iranski narod', rekao je Ben Eliezer, član sigurnosnog kabineta, kako navode izraelske radijske postaje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Upozorenje IAEA ozbiljno zabrinuta nuklearnim programom Irana Slika nije dostupna Rusija upozorava 'Izraelski napad na Iran bi bio velika pogreška'

Eliezer je te neobično oštre izjave dao na sjednici u svom ministarstvu organiziranoj u okviru najveće vježbe pasivne obrane u izraelskoj povijesti koja je počela u nedjelju.

'Iranci su svjesni naše snage, ali nas i dalje provociraju naoružavajući svog sirijskog saveznika i Hezbollah, na što moramo reagirati', dodao je ministar.

Upozorivši da se treba 'pripremiti na najgore scenarije' ministar je ipak rekao da vježba pasivne obrane 'nipošto nije prijetnja uperena protiv naših susjeda, već isključivo priprema za moguće događaje'.

Izrael, jedina nuklearna sila na Bliskom istoku, optužuje Iran, čiji je predsjednik Mahmud Ahmadinedžad otvoreno pozvao da se Izrael 'izbriše' sa zemljopisne karte svijeta, da želi proizvesti nuklearno oružje pod izlikom da radi na civilnom programu. Teheran odbacuje te optužbe i ne želi se odreći svog nuklearnog programa unatoč sankcijama koje je u tri navrata donosilo Vijeće sigurnosti UN-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene