Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izrael pokušao otrovati palestinskog premijera?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Palestinska je policija pokrenula istragu nakon što je sedam osoba hospitalizirano zbog trovanja sadržajem sumnjivog pisma upućenog premijeru Ismailu Hanijehu.

Prostorije palestinske vlade u kojima je otvoreno pismo evakuirane su, rekao je zamjenik premijera Naser Šaer.

Pročitajte i ovo Pojas Gaze 100. dan rata Hamas raketirao Izrael, glasnogovornik potvrdio: "Moguće je da su mnogi taoci ubijeni" Uništenja u Gazi - 2 Raste strah od šireg sukoba Sto dana rata Izraela i Hamasa, užasima se ne nazire kraj: "Nitko neće pobijediti"

U koverti se nalazio narančasti sadržaj snažnog mirisa. Stražar koji je rukovao njome i žena koja se nalazila u prostoriji prebačeni su u bolnicu i priključeni na kisik. 

Oni su se žalili na jake glavobolje, a neko su vrijeme bili bez svijesti. Ostali sudionici događaja hospitalizirani su na kraće vrijeme radi pretraga.

Palestinska policija izjavila je kako još nije poznat kemijski sastav otrovne tvari, ni da li se radi o pokušaju ubojstva premijera iz redova Hamasa.

Zamjenik ministra zdravstva Anan Al Masri izjavio je kako ne može isključiti takvu mogućnost.

Na pošiljci se nalazila marka Tel Aviva.

Izrael je u prošlosti više puta pokušao otrovati palestinske čelnike, a u vrijeme smrti Jasera Arafata kolale su glasine da je i on otrovan, što su izraelski dužnosnici kategorički odbacili.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene