Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči odlaska Putinu

Izrael: "Nećemo tolerirati da Iran od Libanona napravi divovsko raketno postrojenje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Benjamin Netanyahu upozorio je u ponedjeljak, uoči odlaska u posjet Moskvi, kako Izrael "neće tolerirati" da Iran pretvori Libanon u "divovsko raketno postrojenje".

Izraelski čelnici ne prestaju osuđivati iransku ekspanziju u regiji, te savez između Irana i Hezbolaha. Netanyahu optužuje Iran da gradi u Siriji i Libanonu, izraelskim susjedima, postrojenja za proizvodnju precizno navođenih raketa.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno" Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu

Netanyahu je kazao neposredno prije odlaska za Moskvu da će razgovarati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom o "neprestanim naporima Irana da uspostavi vojno prisustvo u Siriji, kojemu se odlučno protivimo i protiv kojega djelujemo", prenio je njegov ured.

"Raspravljat ćemo i o naporima Irana da pretvori Libanon u divovsko raketno postrojenje za rakete s preciznim navođenjem protiv izraelske države, što nećemo tolerirati", dodao je on.

Razgovarat će s Putinom, najavljeno je, o nastavku suradnje izraelskih i ruskih oružanih snaga u Siriji. Ta je suradnja pokrenuta nakon intervencije Rusije u Siriji u rujnu 2015. radi podrške režimu a njome bi se trebali izbjeći sukobi između snaga dviju država.

Izrael se drži dalje od sirijskog ratišta, ali je izveo više desetaka preciznih udara na položaje režima ili konvoje s oružjem u pravcu Hezbolaha, u funkciji onoga što predstavlja kao svoje interese. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene