Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krenuli prema usjevima

Izrael: Nebo prekrili gusti rojevi skakavaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelci su počeli borbu s najezdom rojeva skakavaca iz Egipta nastojeći spriječiti potpuno uništenje usjeva na jugu zemlje.

Agencije javljaju da su nebo prekrili gusti rojevi skakavaca koji podsjećaju na tamne oblake. Izvješćuju da se to događa tri tjedna prije proslave židovskoga blagdana Pesaha tijekom kojega se podsjeća na deset nedaća što su prema Knjizi Izlaska snašle Egipćane nakon što je njihov faraon odbio osloboditi izraelski narod iz sužanjstva. Jedna od njih je i najezda skakavaca.

Pročitajte i ovo Ilustracija Biblijska pošast Splićani na mukama, ne mogu se riješiti napasti: "Ogromni su, divovski", "Nalazim ih u autu i po stanu" Slika nije dostupna Upozoravaju građane: Strašna najezda: 'Napast će vas 800 milijuna skakavaca!'

>> Strašna najezda: 'Napast će vas 800 milijuna skakavaca!'

Skakavci su tijekom noći prekrili gotovo 800 hektara površine pustinje. Izraelci obavljaju zaprašivanje pesticidima iz zraka i na poljima, nastojeći zaštititi usjeve.

Direktorica Odjela za zaštitu usjeva i biljaka u izraelskom ministarstvu poljoprivrede Miriam Freund novinarima je rekla kako je riječ o ‘najezdi srednje’ veličine. ‘Nadam se da su naše aktivnosti bile učinkovite i da će šteta biti minimalna’, rekao je jedan od pilota koji je iz zrakoplova zaprašivao polja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene