Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Izrael navodno spreman odustati od Golana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski premijer Ehud Olmert Turskoj je rekao da je Izrael spreman Siriji vratiti Golansku visoravan u zamjenu za mir s tom arapskom državom, rekla je ministrica sirijske vlade.

"Olmert je spreman za mir sa Sirijom na temelju međunarodnih uvjeta; potpunog vraćanja Golanske visoravni Siriji", rekla je ministrica za iseljeništvo Buthaina Shaaban televiziji Al Jazeera.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski 95 milijardi dolara pomoći Zelenski zahvalio Amerikancima na velikom paketu pomoći, Rusi im poručili: "To će uništiti Ukrajinu" Izraelski vojnik u Golanskoj visoravni objavila sirijska vojska Izrael napada glavnu bazu protuzračne obrane u Južnoj Siriji

Izraelsko je stajalište sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu prenio turski premijer Tayyip Erdogan koji će, rekla je, posjetiti Damask u subotu.

Damask će od Erdogana tražiti pojedinosti o izraelskoj poruci, rekla je Shaaban, dodavši da njena zemlja nema namjeru voditi tajne razgovore sa židovskom državom.

"Izraelci mnogo govore o miru. Stajalište Damaska je da je Sirija uvijek za mir koji jamči povrat punih prava... deset smo godina pregovarali o povratu Golana", rekla je.

Izvor blizak Erdoganu zanijekao je da je turski premijer prenio poruku Assadu.

Komentirajući te navode Olmertov je glasnogovornik Mark Regev rekao da "nema ništa za dodati pored onoga što je premijer rekao u petak u svojim razgovorima s izraelskim tiskom o želji za mirom sa Sirijom".

Olmert je odgovarajući na pitanje o povlačenju s Golana dnevnom listu Yedioth Ahronoth prošloga tjedna rekao da radi na "značajnom potezu" za mir sa Sirijom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene