Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spremni za sve mogućnosti

Izrael mobilizirao 6.500 rezervista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael je odlučio mobilizirati više od 6.500 rezervista, objavio je jedan visoki dužnosnik vlade nakon što je Izrael zaprijetio kopnenom ofenzivom u pojasu Gaze koji je već izložen intenzivnom zračnom bombardiranju.

Vlada je odobrila mobilizaciju 6.500 rezervista. Mobilizacija uključuje borbene i postrojbe pasivne obrane, rekao je taj dužnosnik nakon tjednog sastanka vlade. Izraelski ministar obrane Ehud Barak je ranije potvrdio mogućnost kopnene operacije protiv Hamasa, prenio je njegov glasnogovornik.

Pročitajte i ovo Automobil u kojem su ubijeni sinovi vođe Hamasa - 3 Ubijena i četiri unuka Izrael tvrdi: Amir, Mohamad i Hazem ubijeni su jer su bili borci, a ne zato što su sinovi vođe Hamasa Ismail Hanija Zračni napad Izraelci ubili tri sina i unuke šefa Hamasa u Gazi, on poslao važnu poruku

'Spremni smo na sve mogućnosti. Bude li potrebno rasporediti postrojbe za obranu našeg stanovništva, učiniti ćemo to', rekao je Barack. Izraelska vojska će proširiti i produbiti svoje operacije u Gazi ako to bude potrebno, rekao je Barak prije tjednog sastanka vlade u Jeruzalemu. 'Moramo znati da to neće biti kratko ni jednostavno, ali moramo biti odlučni', dodao je. 

>> Nema primirja na području Gaze

Premijer u ostavci Ehud Barak je rekao na otvaranju vijeća ministara da je cilj operacije pokrenute u Gazi 'omogućiti građanima juga Izraela da vode normalan život nakon godina neprestanih raketnih i minobacačkih napada'.Prema izraelskim medijima, vojska je počela raspoređivati postrojbe na prilazima pojasu Gaze, a vojni glasnogovornik nije želio komentirati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene