Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Preminuo predsjednik RS Milan Jelić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Srpske Milan Jelić (51) iznenada je preminuo u dobojskoj bolnici Sveti apostol Luka od posljedica teškog srčanog udara, prenosi portal Sarajevo-x.com.

Jeliću je ranije danas pozlilo u popodnevnim satima u Modriči, gdje živi. On je potom prebačen u dobojsku bolnicu, gdje je večeras preminuo.

Pročitajte i ovo Stevo Pendarovski i Gordana Siljanovska-Davkova Biraju predsjednika Izborni dan u Sjevernoj Makedoniji, jedan kandidat u prednosti Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica...

- Umro je predsjednik Republike Srpske. Ovo je tužan dan za RS, izvijestio je premijer Republike Srpske Milorad Dodik novinarima u Banjoj Luci, u izjavi za tamošnju televiziju.

Jelić je umro u 51. godini u bolnici u Doboju, gdje je primljen
predvečer, dodao je liječnik Duško Vasić, ravnatelj bolnice.

Jelić koji je obnašao dužnost predsjednika RS-a nakon općih izbora u listopadu 2006. bio je član Neovisnih socijaldemokrata, najutjecajnije stranke u Republici Srpskoj.

Kao ekonomist i poslovni čovjek ušao je u politiku u ožujku 2006. kada je imenovan za ministra gospodarstva RS-a. 

Kratku političku karijeru proveo je u sjeni Milorada Dodika čiju je tvrdu liniju u svezi s reformama koje zahtijeva Europska unija odobravao i podupirao, protiveći se ujedinjenju policijskih snaga dvaju bosanskih entiteta podijeljenih prema etničkom načelu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene