Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Leukemija se povukla

Izliječen za 8 dana istom terapijom koja je trebala pomoći i Nori Šitum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čini se da slijede novi uspjesi medicine u borbi protiv leukemije.

Naime, učinkovitost terapije kojom je spašen život djevojčici iz New Jerseyja, sada je potvrđena na slučaju Davida Apontea, majstora tona zaposlenog na američkoj TV stanici ABC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sretno Nora! VIDEO Nora stigla u Ameriku: 'Vesela je i razdragana!' Slika nije dostupna Dobro se dobrim plaća 'Nora vas nosi u srcu' - Hrabra lavica zahvalila na podršci, Ostojić poručio: 'Učinit ću sve što mogu'

Nora je otputovala na istu eksperimentalnu terapiju

Podsjetimo, u prosincu su mediji izvijestili kako su liječnici postigli da T-stanice djevojčice Emme Whitehead napadnu njezinu akutnu leukemiju, piše ABC. Terapija je uspjela i djevojčica je ozdravila. Radi se, inače, o istoj terapiji koja je trebala pomoći nedavno preminuloj Nori Šitum, zbog koje je cijela Hrvatska u rekordnom roku skupila više od 5 milijuna kuna kako bi Nora otputovala na liječenje tom eksperimentalnom metodom u Dječju bolnicu u Philadelphiji.

>> 'Nora je napravila ono što vi nikada niste i nećete - ujedinila je cijelu zemlju!'

Sada su liječnici istu terapiju primijenili na odrasloj osobi, Davidu Aponteu, koji je također obolio od akutne leukemije, od koje odrasla osoba može umrijeti u roku od nekoliko tjedana.

Tragovi bolesti povukli se za 8 dana

Uspjeh je senzacionalan, jer su tragovi bolesti kod Davida nestali u roku od 8 dana. Urednik tema koje se bave problemima zdravlja i zdravstva na postaji ABC, dr. Richard Besser, polaže velike nade u ovu terapiju.

'Ovom metodom T-stanice se mogu usmjeriti prema različitim vrstama raka. Dakle, teoretski, trebalo bi biti moguće usmjeriti ih da po potrebi napadaju, npr. stanice raka prostate ili raka dojke. Dakle, teoretski, radi se o novom pristupu liječenju velikog broja zločudnih oboljenja', izjavio je Besser.

Ova ekperimentalna metoda liječenja trenutačno se testira u bolnicama diljem SAD-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene