Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlazne ankete mu daju pobjedu

Ukrajina: Janukovič proglasio pobjedu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proruski predstavnik oporbe Viktor Janukovič proglasio je u nedjelju navečer svoju pobjedu u drugom krugu predsjedničkih izbora u Ukrajini, rekavši da se 'novo poglavlje' otvara u toj bivšoj sovjetskoj republici.

'Hvala Bogu što nam je pomogao da otvorimo novo poglavlje u povijesti naše zemlje', rekao je Janukovič u televizijskom nastupu, na ruskom jeziku. Obraćajući se biračima svoje suparnice, premijerke Julije Timošenko, obećao je da će 'povesti računa' o njihovim glasovima. 'Nastojat ću zadobiti vaše povjerenje', rekao je. 'Učinit ću sve kako bi se Ukrajinci, bez obzira u kojem dijelu zemlje žive, dobro osjećali u stabilnoj zemlji'. 'Provest ću reforme koje će omogućiti da izađemo iz gospodarske krize', istaknuo je.

Pročitajte i ovo Izbori 2024. Dan izbora na Novoj TV Izborni program na Novoj TV od 17 sati, u 19 sati prve procjene izbornih rezultata Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!"

Janukovič je rekao kako premijerka Timošenka treba podnijeti ostavku. 'Mislim da se Julija Vladimirovna (Timošenko) treba pripremiti za odlazak. Ona to dobro zna. Kako bilo, mislim da će joj se to predložiti', rekao je Janukovič za televiziju Inter. 'Radit ću na formiranju nove većine u parlamentu', dodao je.

Pobjednik po izlaznim anketama

Proruski predstavnik oporbe Viktor Janukovič pobjednik je drugog kruga ukrajinskih predsjedničkih izbora održanog u nedjelju, s prednošću od tri do pet postotnih bodova ispred protukandidatkinje Julije Timošenko, po trima anketama na izlazu s birališta.

Janukovič je osvojio 49,8 posto glasova birača, a premijerka Timošenko 45,2 posto, po institutu GfK Ukrajina. Iz iste ankete vidljivo je da je 5 posto birača glasovalo 'protiv svih', mogućnost koju predviđa izborni zakon. Janukovič pobjeđuje s 48,7 posto, a Timošenko s 45,5 posto, po drugim dvjema anketama koje je naručila skupina neovisnih instituta, među kojima i Zaklada za demokratske inicijative i tvrtka Savik Schuster Studios. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene