Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opća rasprodaja

Izlaz iz krize: Gordon Brown prodaje La Manche

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska vlada najavila je prodaju nacionalne imovine, među kojom je najzvučnije ime tunela La Manche. Premijer Gordon Brown rekao je kako se time želi dobiti priljev novčanih sredstava u visini od tri milijarde funti, kojima bi se pomoglo u smanjivanju rastućeg duga države.

Osim tunela La Manche, koji povezuje Francusku i Veliku Britaniju, prodaju se most Dartford i tunel koji se nalaze na i ispod rijeke Temze u Londonu te kladioničarska tvrtka Tote, kao i vladinih 33 posto udjela u europskom uranijskom konzorciju Urenco, prenose agencije. Brown je najavio i rasprodaju imovine na lokalnoj razini, poput poslovnih parkova i centara za razonodu, kojima bi se trebalo prikupiti dodatnih 13 milijardi funti za postavljanje Britanije na noge, u financijskom smislu.

Pročitajte i ovo Manja potrošnja ovog Crnog petka Objavili u HGK Stigli podaci o potrošnji na Crni petak: Hrvati ove godine trošili manje nego prošle Nije sve tako crno - 2 NIJE SVE TAKO CRNO Oni su koronakrizu pretvorili u poduzetničku priliku pa sve što proizvedu – odmah prodaju: "Narudžbe dolaze iz cijele Hrvatske"

'Pokušaji prodaje ogromnih količina državne imovine ionako potresenom tržištu, kakvo mi imamo trenutno, u najmanju ruku bi bilo ludost', rekao je Vince Cable, liberalni demokrat. 'Mi naravno nećemo prodavati na dnu tržišta.... nismo idioti', odgovorio je na kritiku tajnik za financije Peter Mandelson. Iako Britanija trpi najgoru recesiju u posljednjih nekoliko desetljeća, premijer Brown optimistično najavljuje ekonomski rast od 1,5 posto tijekom iduće godine, što je daleko više od čak i najboljih prognoza britanskih ekonomista.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene