Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestao u moru

Izgubio se signal: Pingvin Happy Feet pojeden?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve su veće bojazni da se pingvinu Happy Feet nešto dogodilo.

Znanstvenici s Novog Zelanda izgubili su kontakt s pingvinom za kojeg je bio pričvršćen odašiljač, piše BBC. Pingvinu se, dva tjedna nakon što je pušten u divljinu, izgubio trag. Pretpostavlja se da je Happy Feet pojeden ili da je nestao u moru, a bolja verzija priče glasi da mu je jednostavno otpao odašiljač.

Pročitajte i ovo Toranj, Ilustracija (Foto: Michele Eve Sandberg / AFP) Spasilačke ekipe na terenu Teška nesreća u Njemačkoj: Troje poginulih u padu platforme s 50 metara visokog tornja Slika nije dostupna Happy Feet na ispiranju želuca Zalutali pingvin je bolje, ali još uvijek kritično zbog pijeska koji je pojeo

Pingvin je u lipnju pronađen na plažu na Novom Zelandu, čak 3000 kilometara od svojeg prirodnog staništa, Antarktika. kako je zabunom pojeo tri kilograma pijeska jer je mislio da se radi o snijegu, operiran je. Na slobodu je pušten 4. rujna.

Colin Miskelly, stručnjak za divlje životinje, kaže kako će se akcija pronalaska nastaviti. 'Neuobičajeno je da mu je odašiljač sam otpao, zalijepili smo ga. Nadali smo se da će izdržati pet do šest mjeseci. Ako je uistinu otpao, to znači da je odašiljač u tijelu izdržao samo dva tjedna', rekao je Collin.

 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene