Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sve su veće bojazni da se pingvinu Happy Feet nešto dogodilo.


Znanstvenici s Novog Zelanda izgubili su kontakt s pingvinom za kojeg je bio pričvršćen odašiljač, piše BBC. Pingvinu se, dva tjedna nakon što je pušten u divljinu, izgubio trag. Pretpostavlja se da je Happy Feet pojeden ili da je nestao u moru, a bolja verzija priče glasi da mu je jednostavno otpao odašiljač.

Vezani članci Toranj, Ilustracija (Foto: Michele Eve Sandberg / AFP) Teška nesreća u Njemačkoj: Troje poginulih u padu platforme s 50 metara visokog tornja Slika nije dostupna Zalutali pingvin je bolje, ali još uvijek kritično zbog pijeska koji je pojeo

Pingvin je u lipnju pronađen na plažu na Novom Zelandu, čak 3000 kilometara od svojeg prirodnog staništa, Antarktika. kako je zabunom pojeo tri kilograma pijeska jer je mislio da se radi o snijegu, operiran je. Na slobodu je pušten 4. rujna.

Colin Miskelly, stručnjak za divlje životinje, kaže kako će se akcija pronalaska nastaviti. 'Neuobičajeno je da mu je odašiljač sam otpao, zalijepili smo ga. Nadali smo se da će izdržati pet do šest mjeseci. Ako je uistinu otpao, to znači da je odašiljač u tijelu izdržao samo dva tjedna', rekao je Collin.