Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Mianmaru

Izgorjeli skupljajući naftu iz prevrnutog vlaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Teretni vlak koji je prevozio naftu iskočio je iz tračnica i zapalio se na sjeverozapadu Mianmara, pri čemu je poginulo 25 ljudi a 62 je ozlijeđeno, uglavnom seljani koji su htjeli skupiti prolivenu naftu, izvijestilo je ministarstvo informiranja na svojoj mrežnoj stranici.

Dvije cisterne u željezničkoj kompoziciji prevrnule su se nakon iskakanja vagona a mještane koji su htjeli skupiti naftu zahvatila je vatra, javlja ministarstvo. Devedeset tri osobe su primljene u bolnicu, većinom u gradu Kantbaluu, u pokrajini Sagaingu, uz granicu s Indijom. "Mislim da broj žrtava neće rasti. Osobe koje je zahvatila vatra umrle su na licu mjesta", rekao je policijski načelnik u Kantbaluu u telefonskom razgovoru za agenciju France Presse.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Željeznička nesreća kod Bjelovara: Vlak naletio na kombi, vozač prevezen u bolnicu Počelo raščišćavanje nakon željezničke nesreće - 5 Teška željeznička nesreća Sanira se pruga kod Rijeke, financijska šteta za mnoge velika: "Gradi se i privremena prometnica do mjesta nesreće"

>> Satelitske snimke pokazuju masovno protjerivanje mianmarskih muslimana

Dodao je da su uzroci iskakanja vlaka zasad nepoznati. Na fotografijama koje je objavila vlada na svojoj internetskoj stranici vide se izgorjela trupla među olupinama vagona.

Vlak je popularno prijevozno sredstvo u Mianmaru budući da su ceste veoma loše. No, ni željeznička mreža nije baš u najboljem stanju u toj zemlji koja pokušava pokrenuti gospodarstvo godinu i pol nakon samoraspuštanja vojne hunte koja je pedeset godina bila na vlasti.

Nova vlada je pokrenula niz političkih i gospodarskih reforma u pokušaju da privuče strane ulagače i ublaži posljedice sankcija zapadnih zemalja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene