Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osuđeni na zatvorsku kaznu

Izgladnili trogodišnjeg dječaka: Čupao i jeo vlastitu kosu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trogodišnjeg dječaka majka i očuh zaključanog su držali u sobici bez grijanja i svijetla, a dječak je bio toliko gladan da je jeo vlastitu kosu.

Na tri godine osuđena je 25-godišnja majka Lisa Brooks, a 22-godišnji očuh Tomas Lewis dobio je tri i pol godine zatvorske kazne. Oni su zaključali dijete u malu sobu bez svjetla i grijanja.

Pročitajte i ovo Pronađeni ostaci nestalog dječaka je li ubijen? Novi detalji u slučaju pronalaska malenog Emilea: "Nikada ne bi otišao sam na mjesto gdje su ga pronašli" Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci

Dječaka su vlasti pronašle tri tjedna prije Božića 2010. godine u Trevethinu kraj Penygarna u Velikoj Britaniji, nakon što su primili anonimnu dojavu o zlostavljanju djeteta. Kada je bio primljen u bolnicu, bio je izgladnio i dehidrirao, piše Daily Mail.

'Jeo je kao da to nikada prije nije činio. U sobici je čupao i jeo vlastitu kosu. Bio je izgladnio i dehidrirao', rekao je dr. Paul Davies. Policajac koji ga je pronašao gotovo je zaplakao od žalosti kada ga je vidio.

>> Monstrumi: Objavljen identitet ubojica Baby P-ja

'Otkrio sam da je dječak zaključan u sobi. U njoj nije bilo svjetla, radijator je bio ugašen, a vani je padao snijeg. U sobi je bila samo kahlica, zdjela i vilica. Dijete i zidovi bili su prekriveni fekalijama', rekao je policajac James Periam.

Na sudu se moglo čuti kako je dječak imao modrice na licu, duboku ranu na čelu i rane na rukama od užeta kojim su ga vezali za krevet. Odmah je odvezen u bolnicu. 'Da ga nisu doveli u bolnicu, živio bi još samo nekoliko sati', rekla je Ann Beard iz bolnice u koju je dopremljen.

Brooks i Lewis dječaka su u takvom stanju snimali, a na sudu su priznali krivnju namjernog zanemarivanja djeteta. Tijekom suđenja su pokazane i snimke na kojima se vidi kako dječak gol u sobi plače i udara se, a optuženi mu naređuju da to čini, te da se okrene prema zidu i kaže da neće jesti doručak ako to ne učini.

Sudac je skinuo zabranu objavljivanja podataka o ovom slučaju kako bi se par i javno prozvao. Dječaka je u međuvremenu posvojen i ne pokazuje znakove psihičkih oštećenja.

'Sva djeca imaju pravo na sigurno i sretno djetinjstvo. Oduzimajući im to, ozbiljan je prekršaj i upravo ste to učinili svojim zlostavljačkim i sadističkim ponašanjem', rekao je sudac John Curran.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene