Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stigli su preliminarni rezultati izbora u Srbiji.


Prema preliminarnim rezultatima, uvjerljivu pobjedu na srbijanskim izvanrednim izborima odnosi Aleksandar Vučić i njegova koalicija Srbija pobeđuje.

Vezani članci Slika nije dostupna Vučić o odlasku iz politike i odnosima s SAD-om: Trumpov drugi mandat pogodovao bi Srbiji i bio od ogromnog značaja Aleksandar Vučić Cijelo selo u Srbiji poručilo Vučiću da zbog predizbornih laži neće izići na izbore

Vučiću se predviđa 56,20 posto glasova s čime odnosi 177 mandata, slijedi mu Ivica Dačić i njegov blok sa 10,90 posto glasova čime odnosi 34 mandata u parlamentu. Vojislav Šešelj i njegovi radikali prema preliminarnim rezultatima ima 7,30 posto glasova te dobiva 22 mandata.

Uz njih u parlament ulazi i koalicija za pravednu Srbiju kojoj se predviđa 5,70 posto glasova i 17 mjesta u parlamentu.

Birališta u Srbiji zatvorena su u nedjelju u 20 sati, a na izvanrednim parlamentarnim izborima, pokrajinskim izborima u Vojvodini, te izborima za skupštine općina i gradova do 19 sati glasovalo je više od polovice birača - 52,9 posto, s time da bi konačni odaziv mogao biti oko 57 posto.

Izlaznost je, prema usporednim podacima, veća nego na izvanrednim izborima prije dvije godine, kad je na vlast došla koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom premijera Aleksandra Vučića.

Podaci pokazuju da je u Vojvodini izašlo nešto više birača nego u središnjoj Srbiji.