Sinoć su održani lokalni izbori u Bosni i Hercegovini. Odaziv birača bio je veći od 53 posto, a među njima je bilo i onih kreativnijih.


Na redakcijski email moj.report@novatv.hr dobili smo mail jednog čitatelja koji nam je poslao fotografiju glasačkog listića kako bi nam pokazao kako se glasalo u na lokalnim izborima u Kiseljaku. Naime, na listiću je izbor pao na Psyja, izvođača popularnog 'Gangam Stylea'. No to nije sve, uz Psyja se nalazila poruka 'Keep calm + gangam Style'. Osim za Psyja, birači su glasali i za Boba Marleyja, Batmana i popularnog Chucka Norrisa.

>> Dva HDZ-a osvojila 18 načelničkih mjesta, svi tvrde da su pobijedili

Vezani članci Udruga Prsten upozorila na probleme Poduzetnik kojem je Kalinić spasio život krajem prošle godine: "Zahvalan sam mu za cijeli život" Ministar sigurnosti BiH sastao se s Božinovićem Ministar sigurnosti BiH sastao se s Božinovićem: "Sve ću učiniti da BiH ne bude parking za migrante"

Inače, sinoć su se održali lokalni izbori u BiH, a prema preliminarni rezultatima jača popularnost HDZ-a BiH, Stranke demokratske akcije i Srpske demokratske stranke. Čelnici te tri stranke su i proglasile izborne pobjede temeljeći to na podacima o desecima općina u kojima će imati sve načelnike.

Na biračkim mjestima je zabilježeno nekoliko manjih incidenata, tako je u općini Travnik glasanje bilo prekinuto zbog verbalnih uvreda upućenih predsjedniku biračkog odbora, dok je na području općine Gračanica zabilježen jedan slučaj u kojem je jedna osoba fizički napala kandidata političke stranke za općinsko vijeće, piše 24sata.info.

Do težeg kršenja pravila došlo je u općini Odžak gdje je neposredno prije otvaranja ustanovljeno da je predsjednik biračkog odbora neovlaštenu uzeo 55 glasačkih listića za načelnika općine koje je označio i ubacio u glasačku kutiju čemu su se ostali članovi biračkog odbora usprotivili. Zbog toga se to biračko mjesto otvoreno tri sata kasnije.

Kraćih prekida je bilo i zbog glasača koji su se pojavili s neispravnim dokumentima, a zahtijevali su da glasaju. Njima nije omogućeno da glasaju s dokumentima koji nisu propisani zakonom, piše Bljesak.info.

Ukoliko i vi imate slične fotografije ili snimke, pošaljite nam ih na redakcijski mail moj.report@novatv.hr.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook