Gospođe su odradile sjajan posao, jedino su zaboravile na kamere (FOTO: YouTube/Screenshot)
Gospođe su odradile sjajan posao, jedino su zaboravile na kamere (FOTO: YouTube/Screenshot)

Stranka Vladimira Putina premoćno je slavila na ruskim parlamentarnim izborima.


Ako ste dosad vjerovali da se izbornim rezultatima manipulira, pa i na način da se koriste listići onih glasača koji nisu izašli na birališta, eto dokaza da ste bili u pravu.

Naime, društvene su mreže preplavili zapisi kako se u nedjelju varalo tijekom parlamentarnih izbora u Rusiji, a na kojima je prema očekivanjima pobijedila stranka Jedinstvena Rusija predsjednika Vladimira Putina.

Jedinstvena Rusija konkurenciju je potukla do nogu uz osvojenih 53% glasova, što znači da se izborila za 343 mandata, odnosno 76% ruku u parlamentu.

Naravno, iz snimaka je nemoguće otkriti u čiju su se korist izbori namještali, no pojedini zapadni mediji slute da se to činilo upravo u korist Putinove stranke kako bi postala što dominantnija.

Je li tome doista bilo tako ne želimo nagađati, no slaba izlaznost birača (ispod 50%) analitičare je navela i na misao da je golem dio Rusa pao u apatiju, odnosno da mnogi ne vjeruju u to da mogu bilo što mijenjati.

Kako bilo, pogledajte što je u nedjelju zabilježeno u Rostovu na Donu, gdje su tri gospođe uz pomoć jednog mladića trpale glasačke listiće u kutije.