Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže svoja prava

Izbjegli Srbi iz Hrvatske žale zbog ugovora s EU-om!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga izbjeglih Srba iz Hrvatske izrazila je žaljenje u povodu hrvatskog potpisivanja ugovora o pristupu Europskoj uniji, jer tvrde da izbjeglim Srbima iz Hrvatske nisu vraćena imovinska i stečena prava.

Koalicija izbjeglih Srba, u priopćenju koje prenosi srbijanska agencija Beta, ocjenjuje kako je zbog 'politike lažnog pomirenja Beograda i Zagreba' izostala potpora srbijanskog predsjednika, srbijanske vlade i predstavnika Srba u Hrvatskoj apelu koji je ta koalicija uputila EU da ne potpiše pristupni ugovor s Hrvatskom.

Udruge podsjećaju kako su pozvali EU da ne potpisuje ugovor s Hrvatskom sve dok ona ne vrati izbjeglima imovinska i stečena prava. Optužuju Hrvatsku da nema iste standarde u suđenjima za ratne zločine i da nije riješila pitanje nestalih te i to postavljaju kao uvjet za primitak Hrvatske u EU.

'Strateški interes izbjeglih i proganih Srba jest stvarno, a ne lažno pomirenje, jer to podrazumjeva da Hrvatska u praksi poštuje ljudska prava svih svojih građana', navodi se u priopćenju spomenute koalicije. (Hina)

Pročitajte i ovo Tomislav Zigmanov, predsjednik Demokratskoga saveza Hrvata u Vojvodini i hrvatski zastupnik u Skupštini Srbije Vučić objavio Žigmanov ponovno dobio mandat u resoru srbijanske vlade: "Potvrda o mojem predanom radu" Prosvjed srpske oporbe zbog rezultata izbora u Srbiji - 11 Poseban dan Prvi veliki poraz Vučića nakon 10 godina: Beograd ide na nove izbore

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene