Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kratko nakon uzlijetanja aviona Amercan Airlinesa u Dallasu danas ujutro, zbog paničnih ispada jedne stjuardese zrakoplov je vraćen u zračnu luku.


Zrakoplovni i vladini dužnosnici potvrdili su smetnje na letu 2332, zbog kojeg se avion vratio u luku, a dvije su stjuardese odvezene u bolnicu, javlja CNN. Nekoliko je putnika moralo obuzdati uznemirenu stjuardesu, rekla je Laurie Grabe iz Michigana koja je svjedočila ovom događaju.

Vezani članci Dvomotorni zrakoplov Srušio se i zapalio turistički avion na Korzici: Ozlijeđene su dvije osobe Polijetanje zrakoplova (Foto: Arhiva/Dusko Marusic/PIXSELL) U 2020. manje letova i fatalnih nesreća, ali više žrtava od godine prije

Rekla je da, kako je avion uzlijetao, ona i drugi putnici prvo su čuli kako stjuardesa zvuči nezadovoljno i da aludira o neuspješnim naporima da razgovara s pilotima. Stjuardesa je rekla: 'Dobro, ako me ti ne čuješ, ja odsutajem. Nisam odgovorna ako se ovaj avion sruši.' Također je kazala nešto o otvaranju vrata, ali putnici, tvrde, nisu dobro razumjeli što.

Isprva su se svi smijali jer su mislili kako je slučajno upalila interkom. Onda se čulo kako joj druga stjuardesa govori neka isključi interkom i prestane govoriti takve stvari. Putnici su se u tom trenutku počeli pitati što se zapravo događa.

>> Masovna tučnjava pilota i posade u avionu

Ubrzo su se stjuardese počele otimati za kontrolu nad interkomom. Kada su vidjeli tučnjavu, nekoliko je putnika svladalo problematičnu stjuardesu i zavezali je na sjedalo. Grabe je ispričala kako je stjuardesa počela 'vikati iz petnih žila'. Njezino je vrištanje, kaže putnica, zvučalo demonski. Stjuardesa je barem četiri puta ponovila da će se avion srušiti.

Nakon slijetanja, službenici su putnicima kazali kako je stjuardesa imala reakciju na lijek koji je popila. Ona je odvezena u bolnicu, a s njom je u bolnici također završila i njezina kolegica koja ju je pokušala udaljiti od interkoma te pri tom zadobila ozlijede.

'Nastavljamo s istragom detalja i okolnosti ovog događaja', rekao je glasnogovornik American Airlinesa Ed Martelle dodajući kako putnici nisu bili u opasnosti. Avion je dobio nove stjuardese i nastavio svoj put prema Chicagu sa zakašnjenjem.