Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Nije izoliran slučaj

Izašle nove fotografije ponižavanja palestinskih zarobljenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski mediji objavili su u srijedu nove fotografije izraelskih vojnika koji poziraju pored palestinskih zarobljenika, povezanih očiju i svezanih ruku, dokazujući da objavljivanje prvog niza fotografija tog tipa od ponedjeljka nije bio izoliran slučaj.

'Postao je običaj vojnika da snimaju takve fotografije koje pokazuju situacije u kojima se nalaze oni i Palestinci', izjavio je Yehouda Shaul, predstavnik nevladine organizacije 'Prekinimo tišinu', koja je zaslužna za objavljivanje tih novih fotografija. Ta nevladina organizacija za borbu protiv okupacije već godinama skuplja svjedočanstva vojnika.

Pročitajte i ovo Pojas Gaze 100. dan rata Hamas raketirao Izrael, glasnogovornik potvrdio: "Moguće je da su mnogi taoci ubijeni" Uništenja u Gazi - 2 Raste strah od šireg sukoba Sto dana rata Izraela i Hamasa, užasima se ne nazire kraj: "Nitko neće pobijediti"

>> FOTO: Izraelka pozirala s zarobljenim Palestincima

Na novim fotografijama objavljenima na Facebooku vide se vojnici kako okružuju zarobljenicu na koljenima ili pak vojnik koji leži pored zarobljenika koji sjedi s rukama na leđima, ili pak vojnik koji pozira pored ranjenog Palestinca. Fotografije najčešće prikazuju zarobljenike u ponižavajućem položaju.

Fotografije bivše izraelske vojnikinje koja pozira nasmiješena pored palestinskih zarobljenika ilustrirajući vojno službovanje koje opisuje kao 'najljepše razdoblje' svojeg života, izazvale su u utorak neugodu među izraelskom vojskom te zgražanje Palestinaca. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene